Melodifestivalen 2018

Förra lördagen började Melodifestivalen 2018, finalen hålls 10 mars och då ska Sveriges representant till Eurovision utses.

Programledare för Mello i år  är David Lindgren, som även var programledare förra året, men då med Clara Henry och Hasse Andersson. Fredrik Svensson även känd som Fab Freddie ska vara medhjälpare till David Lindgren, han har varit programledare i Bolibompa.

Några av de som ska tävla i år har gjort många svenskar väldigt förvånade, bl.a. författaren Jonas Gardell, sångerskan Mariette, komikern Robert Gustavsson och i första deltävlingen kunde vi bland annat se och höra  finsmakaren Edvard Blom.

Resultaten från den första deltävlingen blev på sista plats kom Kikki  Danielsson, 6:e plats kom Kamferdrops och på 5:e plats kom Edvard Blom.

Renaida med All the feels och Sigrid Bernson med Patrick Swayze kom till andra chansen.

Direkt  till final kom John Lundvik med my turn och Benjamin Ingrosso med Dance you off.

Eftersom fler av artisterna var så oväntade, så var jag liksom många andra nyfiken och hade höga förväntningar. Men dessa uppfylldes inte. Vissa av artisterna var väldigt talangfulla men  många av framträdandena var inte underhållande, och sången höll  heller inte för att gå vidare i tävlingen. Många av deltagarna i år slog igenom i Idol, där presterade de mycket bättre än i Mello, tycker jag.

Av: Beatrice

Bild https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Melodifestivalen-2016-logo.jpg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *