Loch Ness odjuret; sant eller falskt?

Nessie

Det här är nog världens mest berömda monster-mysterium. Den skotska sjön Loch Ness har varit välkänd i århundraden och under 1900-talet blev platsen berömd som en hemvist för gåtfulla långhalsade varelser som då och då skymtade i sjön. Det har tagits fotografier, filmer och mätningar med ekolod som tycks visa vidundren. Trots många försök att avslöja mysteriet som bluff eller inbillning lever legenden vidare.

Vittnen 

Norra Skottland, 19 april 1934. Den lokala sjövakten med ansvar för Loch Ness hör plötsligt röster nere vid sjökanten. En närmare undersökning avslöjar att rösterna tillhör en pappa som tillsammans med sin styvson befinner sig vid vattenbrynet.

Allting tycks vara helt i sin ordning. Vad han inte vet är att på sjöbottnen, precis intill pappans fötter, ligger någonting som snart ska skapa sensation och få världens monsterjägare att vallfärda till platsen.

Den 2 maj 1933 publicerades en kort artikel i Inverness Courier som berättade om paret Mackays upplevelser. Därefter började det strömma in fler vittnesmål från folk som också hade sett märkliga ting i sjön. Bollen hade kommit i rullning och Nessie-hysterin, som i viss utsträckning pågår än idag, var ett faktum.

Bildresultat för loch ness

 

 

 

 

 

 

 

En typisk bild av Loch Ness odjuret i sjön.

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Loch_Ness_Monster_02.jpg

 

 

Av: Linnea och Herman

Källa: www.Moderskeppet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *