Livstids fängelse efter mord

En 19-årig man mördades och hans vänner blev svårt skadade. Enligt tingsrätten var bara Farhang Ezzati, 26 år, skyldig till mord.Nu vänder hovrätten och väljer att döma även Michael Altun, 24 år, och Sharam Karim, 24 år, för medhjälp till mordet. De tre männen döms till livstids fängelse.

Klockan 21.29 kvällen den 22 mars 2017 kom en man i 20-årsåldern in till Södra Älvsborgs sjukhus tillsammans med två äldre män. På övervakningskameran i entrén till sjukhuset ser man hur mannen stödjer sig på skjutdörrarna – och sedan faller ihop.Han och två av hans vänner har tidigare på kvällen attackerats med kniv på Hässleholm i Borås. En av vännerna, en 19-årig man, har blivit knivhuggen i bröstet och han avled senare av skadorna. Också de två andra männen har fått svåra skador – men överlevde. Enligt åklagaren har tre äldre män, Farhang Ezzati, 26 år, Michael Altun, 24 år och Sharam Karim, 24 år, gett sig ut i en Audi A4 för att leta reda på de tre yngre männen. Efter att de parkerat bilen hade de till fots gått runt  området för att hitta de killarna.

Till slut hittar man de yngre männen – som försökt gömma sig i ett trapphus.

– Är det här ni gömmer er, era råttor, säger Farhang Ezzati enligt förundersökningen. Genom hot lyckas Ezzati, Altun och Karim få ut de yngre killarna från sitt gömställe – och där ska de ha attackerat dem med kniv, sparkar och slag. Så illa att en av 19-åringarna dog.

Efter mordet flyr de i bilen, slänger knivarna och tvättar sina kläder i ett klorinbad. Tingsrätten dömde 26-årige Farhang Ezzati till livstids fängelse för mord och försök till mord. Två vänner till 26-åringen, de två 24-åringarna Michael Altun och Sharam Karim frikändes från mordmisstankarna men döms för försök till mord. De fick båda 12 års fängelse.

Källa: Aftonbladet 9 februari 2018

Av: Elin och Nora

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *