Legender om chupacabra

 

Historia

Historien började under 1992 då två puertoricanska nyhetstidningar, började rapportera om hur ett flertal djur dött – fåglar ,hästar  och just getter. Det var dock inte första gången – under 1970 talet hade den lilla staden Moca terroriserats av liknande händelser där en främmande varelse, känd som El Vampiro de Moca (”Vampyren i Moca”), dödat djur och druckit deras blod.

Från första början trodde man att det handlade om en satanistisk kult som  dödade djur, men dödandet spreds runt hela ön. Många bönder rapporterade att de hade förlorat delar av sin boskap. Gemensamt för djuren var två små hål i nacken samt avsaknaden av blod, i övrigt var kropparna intakta.

Teorier

Man har inte enats om vad en Chupacabra är – om det handlar om en art, flera arter eller om det något helt annat .Beskrivningar av varelsen stämmer in på demoner, som skulle ha setts till i Europa under medeltiden.

Det finns de som spekulerar om att Chupacabras är helt främmande för jorden och beskriver varelserna som ”utomjordiska”.

Vissa tror att varelserna är ett genetiskt experiment som USA har genomfört, och antagligen rymde varelserna eller så släpptes de lösa den för ett eller annat syfte.

En del tror att Chupacabra är en ny ras som kom till på grund av jordbävningar, efter har legat i dvala i underjorden.

Det kan också vara så att vittnen har misstagit sig på hundar, katter, känguruer och andra djur

.Chupacabra fick en legendarisk status i Mexiko och Puerto Rico. Allt ifrån TV-inslag, kepsar, affischer och kläder med Chupacabra-motiv såldes.

av: Linnea P

bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chupacabra_real.jpg

källa: Wikipedia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *