Det nya landet

I Europa har det skapats ett nytt land som heter Enclava, och det  är 1000 kvardratmeter.Det ligger mellan Slovenien och Kroatien. Det är det andra lilla landet dem senaste veckorna. I aprill infödes även  Liberland. Det nya landet Enclava ligger nära den slovenska staden Metilka och inte så långt ifrån Kroatiens huvudstad Zagreb. Grundarna är en grupp polacker som hittade en plats som är 1000 kvadrater stort och som inte tillhör något land. Det var något som kallas för ingenmansland. Grundarnas mål är att det ska bli ett skattefritt land där alla kan leva i frid och fröjd. De ska kunna välja ett språk de vill prata, bland annat mandarin och engelska. Fram tills idag har 5000 personer sökt om att bo där. Idag är 18-åriga AnneMarija vald som president. Det ska vara en plats där alla är välkomna, oavsett nation, religon eller hudfärg, säger en av grundarna. Inget annat land har sett Enclava som ett land. Än så länge….

One Comment
  1. Spännande nyhet! Det har t o m jag missat men jag undrar vem som har skrivit och varifrån nyheten är tagen.Sen behöver ni/du kolla över stavningen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *